Geslaagd start en slot

Geslaagd start en slot

Zondag 8 januari was het dan zo ver, tijd voor het slotconcert van de Marchingband en de try-outs van de shows van Trinity Colorguard. Een dag van veel emoties.

Om 16u gingen de Colorguard voor een goed gevulde tribune van start. Joyce, de oprichter en instructeur van Trinity, kon na een zware operatie gelukkig aanwezig zijn om de middag te presenteren zoals ze dit ook in eerdere jaren had gedaan. Trinity Cadets bouwden een feestje met ‘Laat Het Kerst Zijn’ en Trinity bracht na een moeizame start de emotionele show ‘The Last Call.’

Na de vlaggenshows was het tijd om de nodige mensen te bedanken en om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Drie van de leden van de vandaag stoppende Marchingband hadden het voor elkaar gekregen om respectievelijk 12,5, 12,5 en 30 jaar lid te zijn van Showband ’75. Voor Marijke was er een bijzondere oorkonde, zij is inmiddels 35 jaar lid van de vereniging en speelt op het moment bij de ShowBrassBand. Marijke ontving een poster met foto’s van haar prestaties bij de vereniging door de jaren heen.

Omdat de colorguards aanstaande zaterdag (14 januari) al deel zal nemen aan een wedstrijd van CGN mochten zij hun show voor een tweede keer laten zien aan publiek. Ook dit keer werden de shows weer hartelijk ontvangen, zo is de try-out een goede start geweest voor het seizoen 2023.

Na de start van Trinity was het tijd voor het slot van de Marchingband. Nog een keer traden de bandleden op voor het publiek met 7 nummers die over het algemeen nog niet of slechts weinig voor publiek gespeeld waren. Maar de Marchingband begon met een oude bekende gedirigeerd door de vaste Drum Major van de laatste jaren Joyce. ‘Fly Me to the Moon’ klonk swingend als altijd en was een mooie opener van dit laatste concert.

Na de opener volgden 6 nummer gedirigeerd door de brassinstructeur van de laatste 17(!) jaar, Xander, en aan elkaar gepraat door Ron. Halverwege speelde het slagwerk hun laatste solo onder leiding van slagwerksinstructeur, showinstructeur en inval Drum Major Walter. Het concert werd afgesloten met een echte klassieker. Emotioneel speelde de Marchingband de laatste akkoorden van ‘Malaguena.’ De realisatie dat het nu echt voorbij was viel de leden zwaar.

Wij willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet om deze middag mogelijk te maken en hierbij zeker het publiek niet vergeten. Wat was het leuk om veel oud-leden terug te zien, maar ook mensen van andere groepen uit heel Nederland waar we in het verleden mee hebben samengewerkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *