5 december met De Vrolijke Pepernoten

5 december met De Vrolijke Pepernoten

Eindelijk was het weer zo ver, De Vrolijke Pepernoten zijn weer op stap geweest op 5 december! Na 2 coronajaren hadden we extra veel zin om onze klanken te laten horen op basisscholen en in het Juliana Kinderziekenhuis.

Om 8 uur stonden we klaar bij de Balans, een voor De Vrolijke Pepernoten nog onbekende school. Het schoolplein begon leeg, liep langzaam vol, toen weer leeg en toen weer vol. Het bleek dat de kinderen zich even moesten melden in de klas voor ze echt klaar mochten gaan staan om Sinterklaas te ontvangen. Er werd luid meegezongen met ‘Sinterklaasje kom maar binnen’ maar Sinterklaas kwam niet aan. Kort na het nummer stapte hij echter uit de school waar hij al binnen op de kinderen aan het wachten was.

Na met z’n allen te hebben gezongen en gedanst op het schoolplein was het voor iedereen tijd om naar binnen te gaan. In de grote hal tussen de klassen hebben we een flink feest gebouwd. Bijna vergaten we het bijgebouw, maar ook daar hebben we ons even goed laten horen.

De rest van de dag kwamen we op voor ons bekende plekken. We merkten dat wij niet de enige waren die het 5 december gevoel met De Vrolijke Pepernoten hadden gemist. In de tuinzaal van WZH Prinsenhof zaten de bewoners stipt om 10 uur op onze komst te wachten. Het was gelijk gezellig en werd steeds drukker in de 30 minuten dat we mochten spelen. Zowel bewoners als personeel lieten zien wat ze in huis hadden bij onder andere ‘Pietenfitness’ en ‘Tsjoe Tsjoe Wah.’

Op naar de Maria Bernadette basisschool waar we de laatste leden van de pietenband ontmoetten. Zoals we inmiddels gewend waren hadden ze de klassen opgesplitst. We mochten eerst voor de jongsten spelen om vervolgens op het grote plein voor de andere groepen te mogen spelen. We namen afscheid van Sinterklaas en vertrokken snel naar het Juliana Kinderziekenhuis.

Daar aangekomen bleken alle parkeerplaatsen die we in eerdere jaren gebruikten te zijn volgebouwd met huizen. Gelukkig waren er plekken gereserveerd in de parkeergarage zodat we snel klaar konden staan om Sinterklaas weer te ontvangen. Traditioneel liepen we na het ontvangst in de hal een ronde op de afdelingen.

Al met al een mooie dag, die nog niet helemaal ten einde bleek. Één van onze pieten had meegedaan aan een wedstrijd bij Cake, Bake and Love en een taart gewonnen. Deze zijn we met de hele pietenband op gaan halen, natuurlijk kon een kort optreden niet ontbreken. Aan het eind van de dag konden we zo genieten van een heerlijke 5 december taart. Op naar Sinterklaas 2023!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *