De ShowBrassBand bij Quintus

De ShowBrassBand bij Quintus

Op 15 oktober 2022 heeft de ShowBrassBand opgetreden in verpleeghuis Quintus van Respect. Een geslaagd optreden al speelde vooraf de wet van Murphy een belangrijke rol.

Vooraf was bekend dat één van de baritons niet aanwezig kon zijn bij het optreden, gelukkig was een invaller snel gevonden. De sousafonist van de Marchingband wilde wel een klein uitstapje maken op de bariton om de ShowBrassBand te ondersteunen.

Helaas bleken in aanloop naar het optreden ook de eerste trompettist en de drummer uit te vallen. De trompettist heeft een kindje gekregen en kon door complicaties nog geen trompet spelen. De drummer had bij een feestje z’n knieschijf uit de kom gedanst en zat met zijn been in het gips. Opnieuw moest er naar invallers gezocht worden en opnieuw werden ze gevonden.

De band leek er helemaal klaar voor te zijn, maar de volgende tegenslag liet niet lang op zich wachten. De trombonist kreeg te horen een dag voor het optreden aan de ogen geopereerd te moeten worden, haar werd geadviseerd niet mee te spelen met het optreden. Gelukkig bleek de eerder afgemelde baritonist wel aanwezig te zijn en kon de sousafonist van de Marchingband worden doorgeschoven naar de trombone. Hij vormde samen met eerder genoemde uitgevallen eerste trompettist de nieuwe trombonelijn.

De generale repetitie verliep goed en op zaterdagmiddag stond iedereen klaar voor het optreden, althans, bijna iedereen. De instrumentenbus was ingesloten door een verhuiswagen en was daardoor maar net op tijd bij het optreden. Gelukkig stonden daar de stoelen al klaar en is het optreden na snel alle spullen naar binnen te hebben gebracht op tijd begonnen.

Er werd gestart met ‘A Whiter Shade of Pale,’ het favoriete nummer van de dirigent. Niemand heeft wat meegekregen van de problemen voorafgaand aan het optreden. Er werd luidkeels meegezongen met ‘Oh Oh Den Haag’ en voor we het wisten was het optreden weer voorbij.

We willen alle invallers en de organisatoren van het optreden vanaf deze plek nogmaals bedanken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *