ShowBrassBand bij WZH Oosterheem

ShowBrassBand bij WZH Oosterheem

Eindelijk was ook voor de ShowBrassBand het moment daar, na een lange coronapauze mocht de band weer optreden. Op zaterdag 14 mei verzorgde de ShowBrassBand het eerste ‘externe’ optreden voor de bewoners van WZH Oosterheem in ruim 2 jaar tijd.

Om op tijd te zijn voor het optreden werd al vroeg vertrokken naar het verpleeghuis in Zoetermeer. Al de instrumenten moesten met één lift, die tegelijkertijd ook door de bewoners gebruikt werd, naar de eerste etage gebracht worden. Een logistieke uitdaging, maar alles stond op tijd op zijn plek.

Al tijdens het klaarzetten liep de zaal langzaam goed vol met bewoners. Dit leidde tot het oplopen van de spanning, het laatste optreden was lang geleden. Om 2 uur was het zo ver, het optreden begon met de ABBA-medley. Onder leiding van de nieuwe dirigent, Flip Landwaart, voelde het gelijk goed. Er werd met en zonder microfoon enthousiast meegezongen met onze herkenbare muziek.

Voor we het wisten was het eerste uur van het optreden voorbij en was het tijd voor een korte pauze met een hapje en een drankje. Na wat afgekoeld te zijn op de binnenplaats van het verpleeghuis maakte we ons klaar voor de tweede helft. Als toegift speelden we ‘We’ll Meet Again’ van Vera Lynn. Na de toegift kregen we allemaal een mooie rode roos en werd er gescandeerd om nog een liedje. We lieten ons niet kennen en speelden nogmaals de Amsterdamse medley, het optreden werd zo feestelijk afgesloten.

We kijken tevreden terug op deze leuke middag, het eerste optreden na de coronapauze en hopen na de zomervakantie weer vaker op te kunnen gaan treden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *