De Vrolijke Pepernoten, een Rondje Randstad

De Vrolijke Pepernoten, een Rondje Randstad

20 november, misschien wel de drukste dag van 2021 voor De Vrolijke Pepernoten. Vandaag stonden drie optredens op het programma, in Den Haag, Zoetermeer en Utrecht.

We begonnen om 11 uur op het Loosduinse Hoofdplein. We hadden gehoord dat Sinterklaas hier zou verschijnen en wij hadden de taak het publiek alvast warm te spelen zodat het een feestelijk welkom kon worden. Het was duidelijk dat het nieuws over Sinterklaas viraal was gegaan, het plein vulde zich snel met jongens en meisjes en hun papa’s  en mama’s en de sfeer was goed. Na een paar vrolijke liedjes kwam Sinterklaas het plein op gelopen op de klanken van ‘Sinterklaasje kom maar binnen.’ Het feest was compleet.

Sinterklaas ging met iedereen die dat maar wilde op de foto, voor De Vrolijke Pepernoten het teken om andere delen van het winkelcentrum te verkennen. Overal waar we gingen werden we achtervolgd door een groep enthousiast meezingende en dansende kinderen. Ook na een welverdiend drankje bleef het gezellig druk.

We namen afscheid van Sinterklaas en Winkelcentrum Loosduinen met ‘Dag Sinterklaasje’ en reden snel naar Woonwarenhuis de Springplank in Zoetermeer. En hoe Sinterklaas dat doet, doet hij het, Sinterklaas was ons voor en had het al flink gezellig gemaakt. De Vrolijke Pepernoten werden warm welkom geheten en we bouwden een kort feestje. We kregen een lekker broodje kroket en het advies van Sinterklaas om ons te haasten naar Utrecht.

Om stipt drie uur begon namelijk het Sinterklaasfeest bij SPIE Utrecht. Hier was een heuse drive-trough gebouwd zodat alle kinderen die dat wilden langs Sinterklaas konden rijden. De Vrolijke Pepernoten waren aanwezig voor de muzikale omlijsting. Het was iets minder druk dan vooraf verwacht, dit lijkt misschien jammer, maar hierdoor konden de wel aanwezige kinderen met hun ouders uitstappen en meedansen op de muziek. Misschien was het hierdoor wel een groter feestje. Na een uurtje spelen zat het er alweer op. Moe maar voldaan keerden de Vrolijke Pepernoten huiswaarts. Hopelijk tot volgende week!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *