De Vrolijke Pepernoten in Spijkenisse

De Vrolijke Pepernoten in Spijkenisse

Zelden was het zo spannend of het goed zou komen, maar natuurlijk is ook dit jaar Sinterklaas weer veilig aangekomen in Nederland.

Nadat De Vrolijke Pepernoten een jaar in Spanje zijn gebleven, maakte de locatie van de intocht het voor De Vrolijke Pepernoten dit keer extra spannend. Jarenlang konden de pieten rekenen op het bekende publiek in het Stadshart in Zoetermeer, dit jaar kwamen we aan in Spijkenisse.

Al tijdens het varen richting de haven van Spijkenisse, dit jaar mochten De Vrolijke Pepernoten op de pakjesboot, gleed de spanning van onze schouders. Want direct nadat we onder de Spijkenisserbrug door vaarden zagen we de dijken gevuld met de vele kinderen uit Spijkenisse. Wat zag dit er vrolijk uit vanaf het water.

De brug naar de nieuwe haven opende zich zodat de boot kon aanleggen aan de Veerkade. Vanaf de boot viel het niet op dat de toegang tot de kades was ingeperkt, het was er gezellig druk. Sinterklaas ging van boord en terwijl hij welkom werd geheten door de burgemeester verlieten alle pieten de boot.

Na een paar nummers te hebben gespeeld in de haven kwamen we aan bij een speciaal voor de band geregeld voertuig. Bijna alle Vrolijke Pepernoten konden zo zittend naar het centrum worden gebracht, de rest liep in wisselend tempo naast en achter het karretje.

Onderweg naar het centrum en ook in het centrum bleef het druk, gezellig druk, te druk in deze tijd. Het bleek niet mogelijk om uit te stappen, dus na twee ronden door het centrum stopte de intocht voor het publiek. We kregen een lunch aangeboden, bouwden een klein feestje en vertrokken weer uit Spijkenisse. Wat ons betreft smaakte dit optreden naar meer, wie weet tot volgend jaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *