70e Sint Maartensoptocht in Voorburg

70e Sint Maartensoptocht in Voorburg

Op 11 november 2021 traden de Marchingband en Trinity Colorguard op tijdens de 70e Sint Maartensoptocht bij de Sint Martinuskerk in Voorburg. Voor veel leden van Trinity was dit het allereerste optreden, dus super spannend. Ook voor de Marchingband was het spannend. Door alle coronamaatregelen heeft de band ruim 1,5 jaar niet op kunnen treden. De laatste optredens waren in februari 2020.

Om half 7 was het dan zo ver, de 70e Sint Maartenslampionnenoptocht ging van start bij de ingang van Vlietwijck. Trinity, het publiek en de Scoutingband stonden er klaar voor. Voor de Marchingband bleek het toch lastig om zo vroeg op de avond al op te treden. Er was gehaast in vele huishoudens, waardoor de band wel, incompleet, kon beginnen met het optreden. De laatste bandleden probeerden zich onopgemerkt met de band samen te voegen tijdens de eerste minuten van het optreden.

Via het Oosteinde liep de optocht naar de Weverslaan. Trinity Colorguard voorop met meer leden dan er ooit meeliepen. Een groep schudde driftig met hun pompons terwijl de rest een show gaf met hun vlaggen. Achter Trinity volgde de Marchingband, halverwege de Weverslaan eindelijk compleet. Het was weer even wennen om niet in de warme gymzaal te spelen, maar wel heel fijn.

Via de Emmastraat, de Sophiastraat, de Loolaan en de Prins Hendrikstraat ging de optocht verder. Overal gingen de lichten aan in de huizen en keken mensen vanuit de ramen en tuinen naar de optocht die voorbij kwam. Niet alleen de bands maakten muziek maar ook de kinderen zongen de Sint Maartensliederen terwijl zij het snoepgoed verzamelden. Aangekomen bij de Oranje Nassaustraat had de Marchingband (bijna) het hele boekje rondgespeeld. Met zicht op de kerk speelden we nog één keer ‘Rolling in the Deep’ van Adele.

Het optreden zat er voor bijna alle leden op. Er werd geapplaudisseerd voor de nieuwe leden van Trinity die hun eerste optreden hadden gelopen, maar natuurlijk ook voor de andere guard. Ook was er een zoette traktatie. Hierna keerde de band snel terug naar de kerk. Het optreden werd namelijk afgesloten met het Taptoe-signaal gespeeld door Simon. Voor we het goed en wel doorhadden het eerste optreden in bijna 2 jaar voorbij. We hopen vol spanning dat het niet weer zo lang gaat duren voor we weer op mogen treden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *