Carnavalszondag in Hürth

Carnavalszondag in Hürth

Half acht, zondag ochtend, de Marchingband en Trinity verzamelen bij het opslagpunt voor een optocht in Duitsland. Vandaag, op 23 februari, zijn wij met de bus naar Hürth geweest om mee te lopen in de carnavalsstoet.

Er was slecht weer voorspeld, tijdens het inladen van de bus regende het goed hard. Ook gedurende de rit richting optreden leek het niet droog te gaan worden. Maar we bleken toch weer geluk te hebben. Tijdens het optreden regende het bij tijd en wijlen lichtjes, maar het waaide dusdanig dat we voortdurend droog werden geföhnd.

Om 12 uur stonden we klaar om te beginnen, we speelden een aantal nummers om in te komen en vertrokken vervolgens met de parade door Hürth. Twee uur lang maakten we er een feestje van. Voor het enthousiastste publiek langs de route gaven we hier en daar een kleine serenade.

Rond twee uur kwamen we aan bij het eindpunt van de route. We wilden onze instrumenten inpakken maar werden gevraagd nog kort onze klanken te laten horen op het feestje. Nadat we nog wat gedanst hebben op de muziek van een andere Nederlandse band was het dan echt tijd om weer naar huis te gaan.

We hebben er weer een leuke dag op zitten. Morgen mogen we het nog eens dunnetjes overdoen, we lopen mee met de optocht in Recklinghausen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *