5 december met De Vrolijke Pepernoten

5 december met De Vrolijke Pepernoten

Vandaag hebben De Vrolijke Pepernoten een drukke dag gehad. We hebben op maar liefst vijf plekken opgetreden! Om dit te redden verzamelden we al om half 7 in de ochtend om onze make-up bij te werken.

Om kwart over acht kwamen we aan bij de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer. Het schoolplein stond al zo vol met kinderen, leerkrachten en ouders dat er bijna geen ruimte meer was voor De Vrolijke Pepernoten. Ondanks het vroege uur was het al snel een feestje. Voor we het wisten kwam Sinterklaas al aangelopen. Na een laatste dans voor Sinterklaas vertrokken wij naar ons volgende optreden.

Op naar de Prins Florisschool. We haalden het maar net, om op tijd te komen moesten we het laatste stukje met z’n allen in het laadruim van een verhuiswagen. We waren met zo veel pieten dat er een aantal op de klep moesten blijven staan. Wat een spannend ritje! Op het schoolplein was het opnieuw vol en druk. Iedereen danste zichzelf lekker warm. Onderweg naar het volgende optreden hebben we een kort huiskamerconcertje gegeven aan twee zieke kindjes die helaas het bezoek van Sinterklaas op school moesten missen.

Kwart over tien, De Vrolijke Pepernoten zijn klaar voor het derde optreden. In WZH Prinsenhof zaten de bewoners al in een cirkel op ons te wachten. Het optreden van vorig jaar was een succes, dit had zich als een lopend vuurtje door het woonzorgcentrum verspreidt. Het leek wel twee keer zo druk. Iedereen die mee kon dansen, danste met ons mee. Ook het personeel was erg enthousiast.

Snel door naar de Maria Bernadetteschool. Hier was, hoe doet die man het toch, Sinterklaas al bij alle klassen op bezoek geweest. Wij mochten hem, na een feestje te hebben gebouwd op het schoolplein, samen met de kinderen, hun ouders en de leraren uitzwaaien.

De scholen waren uit, voor ons zou de dag er eigenlijk op zitten. Maar kort voor 5 december hadden De Vrolijke Pepernoten te horen gekregen dat we welkom waren in de nieuwe Jumbo in Leidsenhage, wat we nu eigenlijk ‘Mall of the Netherlands’ moeten gaan noemen. Het was even wennen voor ons en het publiek, toch werden we al snel gevolgd door een grote groep klanten. We eindigden met ‘Kom van dat dak af’ tussen het fruit en zijn met een lekkere traktatie voldaan naar huis vertrokken.

Voor De Vrolijke Pepernoten zit het Sinterklaasfeest er dit jaar weer op. We hopen volgend jaar weer welkom te zijn in Nederland! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *