De Pepernoten in het Stadshart

De Pepernoten in het Stadshart

Op 16 november is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. Hij werd onder andere verwelkomt in het Stadshart in Zoetermeer. Waar het normaal gesproken met name spannend is of Sinterklaas wel op tijd en op de juiste plaats aan komt, zat dat dit jaar wel goed. Het was dit jaar vooral spannend of Zwarte Pietenband De Vrolijke Pepernoten wel mocht komen.

Gelukkig komt bij het Sinterklaasfeest altijd alles weer goed en mochten De Vrolijke Pepernoten gewoon meelopen in de optocht. Bij aankomst bij het verzamelpunt viel ons wel iets op, naast de bekende pieten had Sinterklaas dit jaar ook een groep nieuwe pieten meegenomen. Alle pieten bleken even veel zin te hebben in een feestje. Na een korte briefing vertrokken we richting het Cadenzaplein.

Om half 12 kwamen wij lopend en Sinterklaas in een koets aan op het plein. Hier stond een grote menigte kinderen met hun ouders klaar om ons binnen te halen. De paarden die de koets van Sinterklaas trokken vonden zoveel blije en zingende mensen wel wat eng. Dit leverde nog een klein, spannend momentje op. 

Na een kort welkom door de burgemeester vertrokken wij verder het Stadshart in. Het was weer gezellig druk en er werd enthousiast gedanst. We liepen een andere route dan eerdere jaren, voor we het wisten was het al pauze. We kregen een goed verzorgde lunch en maakten ons klaar voor de tweede helft.

Opnieuw waren er veel mensen die een glimp op wilden vangen van Sinterklaas en zijn gevolg. Tot het einde van de optocht bleef het druk. Na ‘Dag Sinterklaasje’ keerden we terug naar het verzamelpunt. Hier genoten we van een welverdiend hapje en drankje. Ook werd de hoofd-organisator van de intocht, Joke, bedankt voor haar inzet de afgelopen 30 jaar.

Voor De Vrolijke Pepernoten zit het eerste optreden er weer op. We zien jullie graag volgende week in de Vruchtenbuurt in Den Haag. Tot daar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *