St. Maarten bij de St. Martinuskerk

St. Maarten bij de St. Martinuskerk

11 november is de dag dat de Marchingband in Voorburg optreden mag. Dit jaar werd in Voorburg voor de 69e keer de naamdag van St. Maarten gevierd met een lampionnenoptocht. Sinds jaren is dit optreden voor de Marchingband en Trinity vaste prik.

Om half zes verzamelden we in de regen om ons klaar te maken voor het optreden. De instrumenten werden ingeladen en we trokken onze uniformen vers uit de plasticverpakking van de stomerij aan. Om te voorkomen dat we de uniformen gelijk weer terug zouden moeten brengen naar de stomerij werd er voor ieder bandlid een poncho ingepakt.

Bij aankomst bij de St. Martinuskerk bleken de weergoden ons gunstig gezind, vlak voor de start van de optocht viel de laatste druppel. De poncho’s bleven in de verpakking. Nadat we een groep kinderen met lampionnen, groter dan we hadden verwacht in deze weersomstandigheden, hadden opgehaald bij Vlietwijck liepen we onze ronde door de wijk om uiteindelijk weer bij de St. Martinuskerk te eindigen.

Normaal gesproken stopte voor ons hier het optreden. Dit jaar ging dat anders. Simon was gevraagd om vanaf de toren van de kerk het taptoe-signaal te spelen. Na het signaal verscheen St. Maarten als Romeinse ridder in de toren om de aanwezigen toe te spreken. Voor ons was dit het teken om te vertrekken.

Voor we echt konden afronden speelden we eerst nogmaals ‘Viva la Vida’ speciaal voor Wouter en ‘Yesterday’ voor Mariska. Toen iedereen tevreden was konden de instrumenten worden ingepakt. Tijdens de terugrit begon het weer te regenen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *