Lampionnen in Hellevoetsluis

Lampionnen in Hellevoetsluis

Op 14 september 2019 liep de Marchingband mee met de 71e jaarlijkse lampionnenoptocht in Hellevoetsluis. We verzamelden om 18:15u bij het opslagpunt. Nadat we waren omgekleed en de instrumenten waren ingeladen vertrokken we.

Om 19:30u meldden we ons bij sporthal de Eendraght waar het feest al was begonnen. Hier leerden we dat een lampionnenoptocht in Hellevoetsluis anders is dan we gewend zijn. Er stonden meerdere mooi versierde wagens klaar om mee te rijden met de optocht. De kinderen en ouders met hun lampionnen stonden langs de kant van de weg om de groepen te bewonderen.

Wij mochten ons als laatste muziekvereniging in de optocht voegen. Voor ons liepen Muziekvereniging Sempre-Crescendo uit Hellevoetsluis, Drumfanfare Excelsior uit Delft en Marchingband Tamarco uit Leiderdorp. De optocht was drukbezocht, overal langs de kant stonden verklede mensen met hun lampjes. Hier en daar waren tuinfeesten georganiseerd ook weer aangekleed met allerhande lampionnen.

Voor ons reed een wagen met het thema ‘Halloween.’ Ze genoten erg van onze muziek. Met name ‘Thriller’ van Michael Jackson werd gewaardeerd omdat dit mooi in het thema paste. We hebben dit nummer dan ook een aantal keer ten gehore gebracht.

Doordat er bij deze lampionnenoptocht niet door kinderen werd meegelopen, maar er wel auto’s meereden zat het tempo er goed in. De optocht ging dusdanig snel dat we een stukje moesten rennen om weer aansluiting te vinden. Ondanks onze inzet werd er toch nog aan ons gevraagd of we wilden proberen minder gaten te laten vallen. Gelukkig lag het tempo in de tweede helft net wat lager.

Na ruim 1,5 uur te hebben rondgelopen door een vrolijk Hellevoetsluis kwamen we aan bij het eindpunt. Hier werden alle muziekverenigingen bedankt en vervolgens werden de prijzen uitgereikt aan de mooiste lampionnen en groepen. De groep ‘Halloween’ werd derde in de categorie grote groepen.

Mede door het lekkere weer en de feestelijke stemming in Hellevoetsluis kijken we weer terug op een geslaagd optreden. We hopen volgend jaar weer te mogen komen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.