Zum dritten Mal naar Duitsland!

Zum dritten Mal naar Duitsland!

Op 1 september is de Marchingband van Showband ‘75 voor de derde maal deze zomer afgereisd naar Duitsland, ditmaal voor een schuttersfeest in Mönchengladbach. Omdat we pas in de namiddag onze opwachting hoefden te maken, konden de meeste leden dit keer lekker uitslapen. Rond 11:45 vertrokken we met onze vertrouwde chauffeur van Martinus Tours richting onze oosterburen.

Eenmaal aangekomen in Mönchengladbach stonden de lokale schuttersverenigingen ons al op te wachten. Terwijl zij hun laatste biertje voor de optocht nuttigden, konden wij mooi warm blazen met ‘Nights in White Satin’. Het weer was goed, erg zonnig, zeker in vergelijking met het schuttersfeest twee weken terug in Düsseldorf.

We liepen achter een andere band aan, een iets traditioneler Duits fluitgezelschap. Er werd afgesproken dat we om en om een nummer ten gehore zouden brengen. Dit bleek in verband met de tempoverschillen een behoorlijke uitdaging. Toch een groot compliment voor de andere band, die stug in eigen tempo doormarcheerde, hier en daar ondersteund door een bassdrum.

Na een onverwacht korte optocht mochten we ons presenteren aan de eregasten van het feest, waarna we richting het feestplein liepen. Hier konden we genieten van een welverdiend drankje terwijl we wachtten op het moment dat we ons voor het laatst konden laten horen. Na een knallend ere salvo namen we afscheid met ‘Viva La Vida’.

We kijken terug op een geslaagde zomer, met veel leuke optredens. Ons volgende optreden staat gepland op 14 september, bij de afsluiting van de avondvierdaagse in Hellevoetsluis. Tot dan!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.