De Mürchingband viert Schützenfest in Düsseldorf

De Mürchingband viert Schützenfest in Düsseldorf

De zomervakantie is weer voorbij voor Showband ‘75. We mochten 18 augustus direct weer aan slag tijdens een traditioneel schuttersfeest in Düsseldorf. Om 9 uur was de bus ingeladen en vertrokken we richting Duitsland. Na een korte rit kwamen we aan bij studio 245 waar we uit konden laden en ons voorbereidden op de aankomende optocht.

Na het inspelen hoorden we echter dat deze optocht was afgeblazen door aanhoudende regen en dreigend onweer. Wij lieten ons niet kennen en speelde ons muziekboekje rond voor de schuttersvereniging die op dezelfde locatie wachtte tot het feest begon. Als dank kregen we een hapje en een drankje aangeboden.

Rond 3 uur was het tijd om te vertrekken naar het startpunt. Het verzamelpunt was langs de Rijn, samen met de andere bands en schuttersverenigingen. Hier kregen we opnieuw bier en eten aangeboden. Alle clubs vormden een gezamenlijke haag langs de Rijn, waarna de eregasten ons tweemaal passeerden.

Inmiddels was het gestopt met regenen en vertrokken we toch als stoet richting de kermis. In hoog tempo doorkruisten we Düsseldorf en het aanwezige publiek ontving ons enthousiast en met applaus.

Na ruim een uur lopen kwamen we bij het eindpunt van de route. Hier stond een grote tent waar het publiek aan lange tafels op ons en met name op de eregasten en de maaltijd aan het wachten was. We speelden ‘Fly Me to the Moon’ en na een laatste applaus vertrokken we weer richting Leidschendam.

Het was ondanks de regen weer een leuke dag. We hebben het volgend optreden alweer in het vooruitzicht. Over 2 weken, op 1 september, treden wij wederom op bij een schuttersfeest. Ditmaal echter in Mönchengladbach, wat ongeveer 20 kilometer bij de festiviteiten van vandaag vandaan ligt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *