Een weekend genieten bij Taptoe Slot Marienburg

Een weekend genieten bij Taptoe Slot Marienburg

Dit jaar had de Marchingband van Showband ‘75 een bijzondere afsluiting van een geslaagd seizoen. Op 5 en 6 juli 2019 mochten wij deelnemen aan de elfde editie van de taptoe in Slot Marienburg, een ruim 150 jaar oud kasteel met een sprookjesachtige neogotische uitstraling. Kijk voor de video onderaan het optredensverslag.

Slot Marienburg ligt in Pattensen, vlak bij Hamelen, naast een leuk optreden betekende dit dus ook weer een weekendje weg met de vereniging. Er werd al lang naar het optreden uitgekeken!

Vrijdagochtend verzamelden we vroeg bij ons opslagpunt om de bus in te laden en daarna bepakt en bezakt te vertrekken. Na een reis van ongeveer vijf uur kwamen we aan bij onze slaapplek, een jeugdherberg in Hamelen. Onze kamers bleken nog niet klaar te zijn, dus zijn we snel vertrokken richting het kasteel voor een laatste repetitie. Speciaal voor deze taptoe hebben we onze show aangepast zodat we zowel het publiek aan de voorkant als aan de achterkant van het veld konden vermaken.

Na onze eigen repetitie volgde een gezamenlijke repetitie met de andere aanwezige muziekverenigingen om de finale van de taptoe in te studeren. Nadat ook de dirigent van het organiserende orkest tevreden was met het tempo waren we klaar voor de taptoe.

Om 8 uur s’ avonds werd de taptoe geopend. Wij waren als vierde groep aan de beurt, vlak voor de pauze. Al tijdens onze opkomst met het nummer ‘Thriller’ begon het publiek enthousiast mee te klappen. Door de mooie omgeving deden wij allemaal extra onze best de show zo goed mogelijk neer te zetten, dit werd luisterend naar het applaus en gejoel van het publiek zeer positief ontvangen.

Gelijk na onze show hadden we echter nog een ‘verrassing’ voor het publiek. Met een aangekondige flashmob mochten wij het publiek in de pauze vermaken. Het grootste gedeelte van het publiek wachtte nog even met de toiletgang of het halen van een drankje totdat het pauze nummer voorbij was. Onze nummers werden opnieuw met luid applaus ontvangen.

Ook in de tweede helft van de taptoe mochten wij onze opwachting maken. Tijdens de finale speelden wij vier speciaal voor deze taptoe ingestudeerde nummers. De aanwezigheid van een doedelzakband maakte met name het spelen van ‘Highland Cathedral’ extra bijzonder.

Na de taptoe vertrokken we rond middernacht richting onze jeugdherberg. Nadat iedereen geïnstalleerd was op zijn kamer en de bedden waren opgemaakt werd er nog een drankje gedronken in het gezellige restaurant van de herberg voordat iedereen ging slapen.

De tweede dag begon in alle vroegte met een muziekrepetitie. De muziek voor de show van 2020 begint al best goed te klinken! Na de repetitie zijn we het oude centrum van Hamelen gaan bekijken, om daarna weer richting het slot te rijden voor een rondleiding over de geschiedenis en de bouw van het kasteel zelf. Nu we meer wisten over de geschiedenis van het kasteel voelde het extra bijzonder om nogmaals te mogen spelen in Slot Marienburg.

Helaas waren de weergoden ons deze tweede avond minder goed gezind, het heeft de hele taptoe lang geregend. Gelukkig maakte dit het publiek niet minder enthousiast. Met een opnieuw aangepaste show, we hebben onze acteerkunsten kunnen laten zien, hebben we het publiek doen vergeten dat het regende. Er werd luid gelachen om de (soms onbedoelde) grappige situaties. Tijdens de finale konden wij hier ook mooi op inspelen waardoor er zelfs na onze extra lange toegift nog steeds om een toegift werd gevraagd.

Nadat we al onze instrumenten hadden opgeborgen en we weer terug zijn gegaan naar de herberg hebben we hier onder het genot van een drankje nagenoten van dit mooie optredens-weekend. We keren graag terug voor de volgende editie van de taptoe in Slot Marienburg!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *