Helau! Showband ’75 maakt het Bonnt tijdens Carnaval in Duitsland

Helau! Showband ’75 maakt het Bonnt tijdens Carnaval in Duitsland

Voor meer foto’s, scroll naar beneden.

Het is carnaval! Dit jaar liep de Marchingband van Showband ’75 mee in de jaarlijkse Carnavalsoptocht bij het Duitse Bonn. Samen met de meiden en stoere jongen van colorguardgroep Trinity vertrokken ze rond 8:30 uur met veel enthousiasme richting de Duitse grens. Spelletjes werden gespeeld, boekjes gelezen, en de drumstokken werden voorzien van een verse laag tape om fris aan de startlijn te kunnen verschijnen. Sommigen sliepen nog even snel bij, om alle energie te verzamelen die we zeker nodig zouden hebben bij deze 4 uur durende optocht.

Bij aankomst was het snel omkleden in de bus, instrumenten uitpakken en in formatie gaan staan om ons tussen de carnavals wagens te voegen. De sfeer zat er al goed in en er werd meegedanst met de muziek die uit uitgedoste carnavals wagens schalde. De enkele spatjes regen die er toen vielen waren gelukkig de laatste die we die dag tegen zouden komen.

Na het vertrek was al snel duidelijk dat dit een leuk optreden ging worden. De stoepen waren goed gevuld met uitgedoste feestvierders en er werd enthousiast gereageerd op de showtjes die het strakke marcheren afwisselden. Er werden nummer gespeeld zoals Viva la Vida, Raise your Glass en Thriller, maar ook nummers van onze vorige en huidige Winds Indoor wedstrijd repertoire.

De DM hield het tempo er lekker in en liet soms zelfs de stoepen aan weerskanten van de weg tegen elkaar strijden wie er het best het Duitse alaaf! (helau!) kon roepen. We hebben achteraf via Facebook nog een bericht gekregen dat de vrouw waar we ‘Lang zal ze leven!‘ voor hebben gespeeld, dit nog lang zal heugen. Graag gedaan!

Als laatste nog een dikke carnavalspluim voor alle leden die voor het eerst met een carnavals optreden meeliepen, en natuurlijk ook voor onze begeleiding die ons tijdens dit zware optreden goed van drinken en de nodige energie hebben voorzien!

Wij vonden dit een ontzettend leuk optreden en kijken alvast uit naar volgend jaar, wanneer we hopelijk weer ons beste carnavals paard van stal mogen halen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.