Marchingband

De Marchingband is een corps-style showkorps. Bij onze optredens in binnen- en buitenland brengen wij naast moderne classics als ‘Rolling in the Deep’ van Adele en ‘Viva la Vida’ van Coldplay ook een aantal golden oldies zoals ‘Fly Me to the Moon’ van Frank Sinatra en ‘I Say a Little Prayer’ van Aretha Franklin.

Sinds de oprichting van Showband ’75 in juni 1975 is de Marchingband een vast onderdeel van de vereniging. Oorspronkelijk was de showband een tamboerkorps met een majorettepeloton. Doordat hier in de loop der jaren blaasinstrumenten bij zijn gekomen is de Marchingband ontstaan zoals we deze nu kennen. De band bestaat momenteel uit snaredrums, bassdrums, tenor drums, trompetten, trombones, alt- en tenorsaxen, eufoniums en sousafoons.

Sinds 2016 doet de Marchingband mee aan de Indoor Winds competitie van CGN. In 2018 zijn wij met de show ‘The Next Step’ Nederlands kampioen geworden.

U kunt de Marchingband boeken voor optochten, taptoes, straat- en buurtfeesten, serenades en festivals. Geïnteresseerd? Neem contact op via het contactformulier of stuur een mail naar marchingband@showband75.nl.

Wil jij in groepsverband muziek maken en zoek jij naar een leuke en actieve vereniging dan is de Marchingband iets voor jou! Ook wanneer je nog geen instrument kan spelen. Kijk voor meer informatie op de Lid worden pagina.

De Marchingband repeteert op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.
Adres: De Waterlelie, Prinsenhof 4, 2263 EV Leidschendam

Draagt u de Marchingband een warm hart toe en wordt u graag vriend of sponsor? Kijk dan onder het contact menu voor meer informatie.