Taptoe Zoetermeer; Beloonde nattigheid

Taptoe Zoetermeer; Beloonde nattigheid

Na een heel seizoen een nieuwe show te hebben ingestudeerd voor de CGN Winds Indoor wedstrijden, was afgelopen zaterdag de eerste keer dat de Marchingband deze show opgevoerd heeft zonder sporthal en juryleden. Dit vond allemaal plaats bij de jaarlijkse Taptoe in Zoetermeer, dit jaar georganiseerd door onze bevriende vereniging Harpe Davids.

Er deden acht groepen mee, uit zowel Nederland als België, die elk hun eigen show aan het publiek presenteerden. De temperatuur was ons niet gezind, maar de warme klanken die elke groep aan het publiek liet horen, maakte een hoop goed.

Voordat de taptoe begon, werd het publiek naar het taptoe terrein gelokt met een korte streetparade door het aanliggende centrum. Hierbij hebben we ook een aantal nummers kunnen laten horen die niet in de show voorkwamen, wat met applaus werd ontvangen.

Nadat alle groepen bij het taptoe terrein aangekomen waren, en alle drum majors en tambour maitres aan het publiek waren voorgesteld, kon de taptoe echt van start gaan. Wij zelf waren als één na laatste aan de beurt, en velen zochten in de korte pauze hun toevlucht aan een warme drank in een nabij gelegen restaurant. Het was ook wel erg koud en winderig.

Toen het onze beurt was om de show van het afgelopen seizoen te presenteren bleken de weergoden ons niet zo goed gezind. Sporadische spetters vlak voordat we op moesten, die veranderden in flinke spetters tijdens ons optreden zelf. Ondanks dit bleef de sfeer bij het publiek goed en hebben we een goede show gelopen. Het fijne van taptoes is dat er geen penalties gegeven worden als je show langer is dan een bepaald aantal minuten, dus we konden goed presteren in een iets rustiger tempo dan nodig was in het afgelopen wedstrijd seizoen. Het publiek op de tribune, en de mensen aan de zijkanten van het veld, beloonde deze natte prestatie met een groot applaus.

De retreat aan het einde van taptoe was ook een mooie afsluiter. Het was al behoorlijk donker geworden en nog ietsje kouder. Gelukkig hebben alle leden van onze sponsoren allemaal een warm showband-vest mogen ontvangen, zodat we tijdens dit lange stilstaan toch nog een beetje warm konden blijven, met een uniforme uitstraling. De kers op de taart was dat het traditionele taptoe signaal geblazen mocht worden door onze eigen Simon Cuperus.

Taptoe Zoetermeer, het was weer een mooi moment om onszelf te laten zien. Hopelijk weer tot volgend jaar, waarbij we dan wel zullen overwegen een zonnedans te doen als warming-up 🙂

Mochten jullie op zoek zijn naar foto’s van deze taptoe, deze zijn hier te vinden: https://foto.vwarmerdam.nl/2019/Internationale-Taptoe-Zoetermeer-2019/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *