Verslagen Sinterklaas seizoen 2018

Verslagen Sinterklaas seizoen 2018

Intocht Stadshart Zoetermeer

Zoals al jaren begint de tour van De Vrolijke Pepernoten tijdens de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer. Sinterklaas zou deze keer weer verwelkomt worden op het theaterplein wat een flinke opknapbeurt had gekregen. De pieten wisten niet wat ze zagen zo mooi. Vele kinderen stonden op de Sint te wachten en deze werd ontvangen door burgemeester Aptroot.

Daarna begon de tocht door het stadshart. Deze tocht vorderde langzaam omdat Sinterklaas voor iedereen tijd nam. Het voordeel was dat de Pietenband lekker actief met het publiek kon spelen. En ondanks de angst voor ongeregeldheden was het een groot feest zonder wanklank. Veel lachende gezichten, kinderen die met de pieten op de foto gingen en natuurlijk dansen en zingen. Zoals we gewend zijn was de intocht van begin tot eind een groot feest. Graag tot volgend jaar.

Cityplaza Nieuwegein

24 november waren de Vrolijke Pepernoten uitgenodigd in het WC Cityplaza te Nieuwegein. Een nieuw adres voor ons en dus waren wij heel benieuwd hoe het daar zou gaan. Hoe zouden ze reageren op onze presentatie.

Na even zoeken kwamen we daar aan en werden we door een vriendelijke handhaver naar ons meldadres gebracht. Na de spullen binnen gelegd te hebben en nog even wachten op de laatste pieten begonnen we aan de eerste ronde. Cityplaza heeft een mooi overdekt gedeelte met mooie winkels. Na even het straatje doorgelopen te hebben bleven we op het middenplein staan. En binnen korte tijd hadden we weer een grote groep mensen om ons heen die zichtbaar stonden te genieten.

Een oma vroeg hoe lang we door zouden gaan want dan ging ze haar kleinkind nog even van huis halen. M.a.w ons enthousiasme werd beloond. Er werd weer lekker meegedaan, kinderen en ouders stonden te dansen en zingen.

Ook de 2e en 3e ronde was zeer geslaagd. Zodoende vertrokken we na 3,5 uur voldaan terug naar ons clubhuis.

Manege De Voorweg

Zondag 25 november waren wij uitgenodigd bij Manege de Voorweg. De pietenband moest daar naar toe komen om Sinterklaas te ontmoeten, maar bij aankomst was Sinterklaas nog niet aanwezig.

Gelukkig waren er een aantal pieten waaronder de opperpiet die hun rijlaarzen aan hadden. Toen Sinterklaas op zich liet wachten werd er een paard opgezadeld en Opperpiet maakte zijn opwachting als Sinterklaas. Helaas vonden de kinderen hem niet op Sinterklaas lijken en begonnen te roepen “wij willen Sinterklaas, wij willen Sinterklaas”. De oppermuziekpiet is toen maar vertrokken met het paard.

Gelukkig kwam Sinterklaas al snel en kon de pietenband hem ophalen. Samen met Sinterklaas is er nog een feestje gemaakt in de manege. Na 2 uur spelen en tevreden gezichten kon de pietenband weer huiswaarts gaan.

De Fahrenheitstraat

Dit is alweer een klassieker geworden. Na de eerste keer door Nico Koemans uitgenodigd te zijn doet sinds 2 jaar de winkeliersvereniging mee. Om 11.00 uur arriveerde de Pietenband en Sinterklaas bij het Thompsonplein. Euronics Stadhouder was onze gastheer/vrouw dit keer.

Vorig jaar vonden we bij de laatste ronde een mooi pleintje waar we lekker konden zingen en dansen met de ouders en kinderen. Dit jaar liepen direct met Sint en de pieten naar dit plein. Onderweg deden we een aantal zaken aan. Hierbij gingen we of naar binnen of voor bleven voor de deur staan.

Op het pleintje aangekomen deden we onze gezamenlijke act samen met Sinterklaas. Onderweg daarnaar toe liepen veel ouders en kinderen al mee. Hierdoor hebben we op het pleintje een leuk half uur doorgebracht. Daarna was het tijd voor een bak koffie bij Stadhouder. Na de koffie hebben we nog 2 rondes gemaakt. Samen met Sinterklaas hebben we een groot feest gemaakt in de thompsonlaan en fahrenheitstraat. Winkels werden bezocht en winkelende mensen werden verrast met een miniconcertje. Bij Koemans werd nog even genoten van een broodje of patatje en toen was het helaas weer tijd om te gaan. Maar………volgend jaar komen wij weer terug.

Haaglanden tocht

5 december is het onze haaglanden tocht. Om 6.30 uur verzamelden de pieten zich bij het kleedadres. 8.15 uur werd de eerste school bezocht. De Amaliaschool in Zoetermeer.

Een heleboel kinderen stond ons al op te wachten. Door het spelen van de pieten en zingen van de kinderen werd Sinterklaas wakker. Hij had geslapen in School om niet meer te laat te zijn, zoals vorig jaar. Samen met de directeur, Sinterklaas en de kinderen werd het een gezellig begin van de dag.

Daarna spoedde wij ons richting de Florisschool. Het schoolplein stond vol met kinderen en ouders. Na een paar nummers van de pietenband kwam Sinterklaas per koets. Samen met Sinterklaas werd een leuk feestje gebouwd en toen Sinterklaas de kinderen in de klas ging bezoeken vertrokken wij voor het volgende adres.

Het volgende adres was verpleeghuis Prinsenhof te Leidschendam. Daar aangekomen bleken de ouderen in een kring te zitten. Nadat wij vorig jaar bij verrassing kwamen was alles nu goed voorbereid. Wij hebben daar een goed half uur lekker staan spelen en de polonaise gelopen. Veel enthousiasme en lachende gezichten. Kortom een leuk half uur.

Daarna vertrokken wij naar de Maria Bernadette school. Op het peuterspeelplein liep een klas buiten te spelen, dus die werden verrast met onze klanken. Daarna gingen we in de gangen van de school een paar nummers spelen en uiteindelijk verzamelden alle klassen zich voor de hoofduitgang waar nog even een feestje werd gehouden. Daarna liep sinterklaas samen met ons van het schoolplein af en was dit feestje ook weer afgelopen.

Toen werd met grote haast richting het Juliana Kinderziekenhuis gereden. Om 13.00 uur aangekomen werden we verwelkomd door het organisatiecomité en een groep danspieten Samen met deze pieten liepen we richting de afdeling JKZ. Daar aangekomen hebben we een feestje gemaakt met deze danspieten. De danspieten hadden dansjes ingestudeerd op onze muziek. Alles bij elkaar was een hartstikke leuk gezicht. Na een paar nummers werd Sinterklaas ontdekt op het dak. En onder de klanken van “kom van dat dak af” kwam Sinterklaas met de lift naar beneden. Ook sinterklaas deed nog even mee met het feestje.

Daarna was het tijd geworden om de afdeling op te gaan. Een aantal kinderen werd bezocht op de kamer en verrast met een liedje en muziek, andere kreeg een concert op de gang. Op het eind van ons optreden werd zuster Els nog even in het zonnetje gezet. Het was haar laatste keer dat ze met Sinterklaas en de muziekpieten op 5 december in het JKZ kon vieren. Dit moest toch even in het zonnetje gezet worden. Daarna was het tijd om huiswaarts te gaan.

Het was weer een leuke tijd. Alle muziekpieten en iedereen die eraan meegeholpen heeft van harte bedankt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.